تفاوت بین گرافیک پیکسلی و برداری

تفاوت بین گرافیک برداری و پیکسلی

مقدمه

دنیای گرافیک و طراحی یکی از متنوع‏‌ترین و پر مفهوم‏‌ترین عرصه‏‌های کاری و فعالیت در بازارهای کسب و کار به شمار می‌‏رود.

برای کسب موفقیت در این عرصه، فرد طراح علاوه بر داشتن دانش عملی و پیاده‌‏سازی، باید نسبت به برخی از اصول و مفاهیم اولیه موجود در آن نیز آگاهی داشته باشد.

لذا هر چقدر که این آگاهی بیش‏تر شود، فرد طراح می‏‌تواند با درک بیش‏تر و بهتری طراحی‏‌های خود را به صورت دیجیتالی انجام داده و خروجی‌‏های بسیار بهتری را تولید نماید.

در این راستا، قصد داریم در این مقاله، شما را با دو مفهوم گرافیک پیکسلی و گرافیک برداری آشنا کرده و تفاوت‏‌های اساسی بین آن‏ها را مشخص نماییم.

دو مفهومی که به عنوان مفاهیم پایه‌‏ای در دنیای طراحی و گرافیک مطرح بوده و حتی دلیل تفاوت نرم افزارهای پرکاربرد موجود در دنیای گرافیک نیز بر اساس تفاوت بین مفاهیم گرافیک پیکسلی و برداری می‏‌باشد.

تفاوت بین مفاهیم گرافیک پیکسلی و برداری

در رابطه با تفاوت بین دو مفهوم گرافیک برداری و پکسلی، باید گفت که تفاوت اصلی بین این دو مورد، بیش‏تر مربوط به ساختار عکس (تصویر) می‌‏باشد.

بدین صورت که گرافیک‏‌های (عکس‌های) مبتنی بر پیکسل، از تعداد زیاد و قابل توجهی از مربع‏‌های فیزیکی کوچک (به نام پیکسل) تشکیل شده‌‏اند.

این در حالی است که گرافیک‌‏های مبتنی بر بردار، بیش‏تر بر پایه‏‌ی معادلات ریاضی استوار بوده به طوری که حاشیه‌‏های موجود در گرافیک‏‌های برداری در ارتباط با موارد کناری خود در تصویر، تشکیل می‏‌شوند.

در ادامه با ذکر مثال‏‌هایی به توضیح بیش‏‌تر و دقیق‌‏تر این موضوع خواهیم پرداخت.

مثال

به عنوان مثال، مبحث فونت‏‌ها را در نظر بگیرید.

فونت‌‏ها، همیشه با استفاده از بردارها به وجود می‌‏آیند.

بدین صورت که در مورد فونت‏‌ها، به راحتی می‏‌توان بدون آن‏که تغییری در کیفیت‌شان به وجود آید، نسبت به تغییر رنگ و اندازه‏‌ی آن‏ها اقدام نمود.

این در حالی است که عکس‏‌های دیجیتالی، همواره از در کنار هم قرار گرفتن پیکسل‏‌ها، به وجود می‌‏آیند.

بدین صورت که قرارگیری پیکسل‏‌ها در کنار هم، این امکان را به ما می‌‏دهد که بتوانیم از ترکیبات رنگی بیش‌‏تر و بهینه‏‌تری در طراحی‏‌های خود بهره ببریم.

چرا که در این حالت، هر یک از پیکسل‏‌ها، قادر هستند که دارای رنگی منحصربفرد باشند که این شرایط در مورد گرافیک‌‏های برداری به صورت برعکس بوده و بیش‏تر از حالت گرادیانت در مورد رنگ آمیزی آن‏ها، استفاده می‌‏گردد.

تفاوت بین گرافیک برداری و پیکسلی
تفاوت بین گرافیک برداری و پیکسلی

شناسایی این دو نوع گرافیکی از هم

در این بین، باید گفت که در بسیاری از موارد، نوع و فرمت گرافیکی (پیکسلی یا برداری) به راحتی و از طریق بررسی پسوند فایل، قابل شناسایی می‏‌باشد.

بدین صورت که پسوندهای ” .AI ” یا ” .EPS ” برای شناسایی فرمت‏‌های گرافیک برداری مورد استفاده قرار می‌‏گیرند.

این در حالی است که پسوندهای ” .JPG “، ” .BMP ” یا ” .PNG ” همواره برای شناسایی فرمت‏‌های گرافیک پیکسلی به کار گرفته می‌‏شوند.

البته برخی دیگر از فرمت‏ها نیز وجود دارند که از روی پسوند فایل موجود، نمی‌‏توان نسبت به تشخیص نوع گرافیک برداری و یا پیکسلی بودن آنها اظهار نظر نمود.

یکی از این فرمت‌‏ها مربوط به ” PDF “ها می‏‌باشند که برای تشخیص نوع گرافیک برداری و یا پیکسلی بودن آن، می‏‌توان از روش زووم کردن استفاده نمود.

بدین صورت که فایل ” .PDF ” خود را باز می‌‏کنیم و سعی می‏‌کنیم که آن را به حالت زووم در بیاریم، حال در این بین اگر از کیفیت تصویر کاسته نشود، می‏‌توان به راحتی نتیجه‌‏گیری نمود که فایل مورد نظر از نوع گرافیک برداری می‏‌باشد و در حالت برعکس نیز اگر از کیفیت تصویر کاسته شود، نتیجه‌‏گیری می‏‌کنیم که فایل مورد نظر از نوع گرافیک پیکسلی می‏‌باشد.

 

تفاوت بین نمایش‌‏ها و تصاویر گرافیک‏‌های پیکسلی و برداری

در بحث مربوط به نمایش‌‏ها و تصاویر بدست آمده در دنیای طراحی، هر دوی مفاهیم گرافیک‏‌های پیکسلی و برداری، مورد استفاده قرار می‏‌گیرند.

البته در بیش‌‏تر موارد نیز هر دوی این مفاهیم به صورت ترکیبی و در کنار هم، مورد استفاده قرار می‏‌گیرند.

بدین صورت که در حین کار و با توجه به شرایط و درخواست‌‏های متفاوت، تصمیم می‏‌گیریم که از کدام یک از این گرافیک‏‌ها و یا ترکیب آن‏ها، در کار خود استفاده کنیم.

البته هر دوی این گرافیک‌‏ها، دارای نقاط قوت و ضعف خاصی هستند که تصمیم‏‌گیری در مورد انتخاب هر کدام از آن‏ها، به ویژگی‏‌های نمایشگر و نوع پروژه شما، مربوط می‏‎باشد.

برای درک بهتر این موضوع در ادامه به بررسی چند مثال ساده می‏‎پردازیم.

محل‎های مناسب برای استفاده

به عنوان مثال این حالت را در نظر بگیرید که قصد داریم از تصویر نهایی طراحی خود، به عنوان یک صفحه‌‏ی گرافیکی وب استفاده نماییم.

در این حالت، در بیش‌‏تر موارد بهتر است که از تصویر نهایی خود، در حالت گرافیک مبتنی بر پکسل خروجی بگیریم.

چرا که گرافیک مبتنی بر پیکسل نسبت به نوع برداری، برای استفاده در محیط وب و استفاده در کدهای HTML، سازگارتر می‌‏باشد.

ولی در شرایطی که قرار است تصویر نهایی بدست آمده، به عنوان یک ورودی و الگو در برش‏‌های صورت گرفته، به یک دستگاه داده شود توصیه می‌‏شود که همواره از تصویر نهایی خود در حالت برداری، خروجی بگیرید.

چرا که در صورت نیاز، دستگاه بتواند بعداً تنظیمات مورد نظر را بر روی آن الگو بدون از دست رفتن کیفیتش، اعمال نماید.

تبدیل بین فرمتهای گرافیکی

در این بین، در شرایطی که باید خروجی بدست آمده در حالت گرافیک پیکسلی باشد، هیچ تفاوتی در نوع گرافیک به کار رفته شده در حین طراحی وجود ندارد و این تماماً بر عهده‏‌ی خود طراح است که از کدام فرمت و نوع گرافیک در حین طراحی خود استفاده نماید.

چرا که در نهایت، به راحتی قادر خواهد بود تا تصویر بدست آمده را در حالت گرافیک پیکسلی خروجی بگیرید.

زیرا تصاویر برداری به راحتی قابل تبدیل به گرافیک پیکسلی می‌‏باشند.

این در حالی است که شرایط برای تصاویر پیکسلی به همان گونه نبوده و در تبدیل نوع گرافیک پیکسلی به نوع گرافیک برداری، نیاز به صرف زمان و دقت بیش‏تری می‏‌باشد.

لذا همواره بهتر است که موقع شروع کار، در مورد نوع خروجی نهایی تصمیم‌‏گیری نمود و از این رو در حین کار نیز از روش و فرمتی استفاده نمود که بتواند خروجی بدست آمده را در حالت بهینه‌‏تری قرار دهد.

در انتهای مقاله، امیداوریم که توانسته باشیم شما را با دو مفهوم کلی گرافیک پیکسلی و  برداری، آشنا کرده باشیم به طوری که در این راستا کمکی کرده باشیم که از این پس بتوانید در پروژه‏ها و طراحی‌‏های خود با آگاهی بیش‏تری نسبت به انتخاب نوع گرافیک مورد استفاده تصمیم‏‌گیری نمایید.

این سایت به زودی به یکی از 20 سایت برتر کشور تبدیل خواهد شد

مقالات مرتبط

1 نظر

  • […] گرافیک‏‌های مربوط به ظاهر سایت‎ها و نیز برخی از لوگوهای خاص نیز از جمله‎ی دیگر کاربردهای موشن گرافی می‏‌باشند. در واقع این تکنیک باعث می‏شود تا فرد بتواند از طریق متحرک سازی تصاویر و ایجاد افکت‌‏هایی ویژه، آن چه را که هست، بهتر از حالت عادی خود جلوه دهد. به طوری که از این طریق می‏‌توان مخاطبان و افراد علاقه‌‏مند بیش‏‌تری را جذب نمود. […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *