بازوی رباتیک

بازوی رباتیک

تقریباً چندین سال است که تأثیر ربات‌ها بر زندگی بشر، بیش از پیش احساس می‌شود. حتی برخی از افراد نیز هستند که از پیشرفت و قدرت گرفتن هوش مصنوعی و رباتیک، وحشت دارند. ولی در کل، انواع ربات‌ها با سرویس‌ها و خدمات خود، کمک‌های قابل توجهی را به انسان به در زمینه‌های مختلفی از جمله، صنعت؛ فضا؛ کشاورزی؛ پزشکی ارائه داده‌اند. یکی از این نوع ربات‌های بسیار پرکاربرد بازوی رباتیک می‌باشد.

در این پست قصد داریم، به بررسی بازوی رباتیک و تشریح ارزش و اهمیت بالای آن بپردازیم. لطفاً با ما همراه باشید.

 

بازوی رباتیک چیست؟

بازوی رباتیک، یک نوع بازوی مکانیکی شبیه عملکرد بازوی انسان بوده که می‌توان آن را برای کمک‌گرفتن در کارهای مختلف، برنامه‌نویسی نمود. بدین صورت که عملکرد مدنظر خود را در قالب کدهایی به این ربات خواهیم داد و در نهایت نیز بازوی رباتیک، این عملکرد را اجرا خواهد کرد.

بازوی رباتیک را می‌توان به تنهایی برای انجام کار ساده‌ای مورد استفاده قرار داد و یا این که می‌توان از این بازو به عنوان بخش مهمی از یک کار و پروژه پیچیده‌تر استفاده کرد. این بازو، با توجه به نوع اتصالاتش، هم می‌تواند به صورت خطی حرکت کند و هم این که قادر است به صورت چرخشی، وظیفه خود را انجام دهد.

کاربرد این نوع ربات، باعث تسریع در کارهای اتصالاتی تکراری در صنعت شده است. همچنین باید گفت که کاربرد آن، در قالب استفاده از ربات‌ها در فضا نیز بسیار زیاد می‌باشد. بدین صورت که از بازوی رباتیک در فضا و در جاهایی که امکان حضور مستقیم انسان وجود ندارد، به صورت شبیه‌سازی‌ای از عملکرد انسان، برای برداشتن و جا به جایی اشیا و تجهیزات خاص استفاده می‌کنند.

نمونه‌ای از کاربرد بازوی رباتیک در یک مأموریت فضایی بر روی مریخ
نمونه‌ای از کاربرد بازوی رباتیک در یک مأموریت فضایی بر روی مریخ

 

انواع بازوی رباتیک

بازوی رباتیک، یکی از پر کاربردترین انواع ربات‌ها بوده که تقریباً در هر زمینه‌ای می‌توان از آن‌ها استفاده نمود. در زیر به معرفی برخی از انواع بازوی رباتیک می‌پردازیم.

  • ربات دکارتی

این دسته از ربات‌ها، از سه محور به هم پیوسته تشکیل شده است.

  • ربات استوانه‌ای
  • ربات کروی
  • ربات scara
  • ربات مفصلی
  • ربات موازی
  • ربات به شکل انسان (مانند استفاده از ربات‌های نرم)

 

در کل باید گفت که عملکرد این نوع از ربات‌ها، بیش‌تر به صورت برداشتن (جا به جایی) و رها کردن اشیا و یا انجام اتصالاتی تکراری در زمینه‌های مختلف می‌باشد.

این سایت به زودی به یکی از 20 سایت برتر کشور تبدیل خواهد شد

مقالات مرتبط

2 نظرات

  • بابک , آگوست 28, 2020 @ 6:46 ب.ظ

    با سلام با توجه به این که بنده مهندسی مکانیک خوندم به غیر از متلب کدام برنامه نویسی ها برای بنده کاربردی تر هست؟
    به حوزه رباتیک علاقه دارم که میگن برای برنامه نویسی میکروکنترلرها معمولا سی استفاده میشه بعضا هم میگن پایتون کمی بین این اسم ها سردرگم شدم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید در صورت امکان پاسخ را به ایمیل بنده نیز ارسال بفرمایید
    با سپاس از شما

    • مدیر سایت , آگوست 31, 2020 @ 6:55 ق.ظ

      سلام. خوب هستین؟ به نظر اینجانب اگر در زمینه برنامه‌نویسی پایتون فعالیت داشته باشید، می‌تونید برنامه‌های کاربردی بهتری را در رشته خودتون بنویسید. در کنار پایتون، اگر زبان جاوا رو هم یاد بگیرید، بی‌تردید قدرت مانور بسیار بهتری را خواهید داشت. اگر اطلاعات بیش‌تری میخواهید، لطفاً بازم پیام بزارید تا بتونم راهنماییتون کنم. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *