هر الگوریتمی با مراحل، گامها و فلوچارت مخصوص به خود، شیوه حل یک مسئله را به ما نشان میدهد. ولی در نظر داشته باشید که این شیوه حل مسئله، در یک حالتی مجرد بوده و به صورت منطق کار میباشد که فقط یک توصیفی از راهحل موجود برای حل مسئله را در اختیار ما قرار میدهد. پس ما هنوز قادر به استفاده و به کارگیری از الگوریتم نشدهایم. بدین صورت که تنها دانستن منطق حل مسئله، به کمک ما نخواهد آمد و برای بهرهبرداری از آن باید به پیادهسازی الگوریتم بپردازیم.
در پروسه پیادهسازی الگوریتم، گامهای مربوط به آن را با یک زبان برنامهنویسی که مدنظر ما باشد به صورت سطرهایی از کد مینویسیم. در واقع در دنیای کامپیوتر، برای استفاده از الگوریتمها، باید آنها با استفاده از یک زبان برنامهنویسی، کدنویسی و یا به اصطلاح پیادهسازی نماییم.
چه نیازمندیهایی را باید برای پیادهسازی یک الگوریتم داشته باشیم؟
برای پیادهسازی الگوریتم، فرد باید فاکتورهای زیر را به صورت کاملی فراهم کرده باشد.
- درک کامل الگوریتم و چگونگی عملکرد آن
- انتخاب یک زبان برنامهنویسی مناسب
- استفاده از یک محیط برنامهنویسی مناسب
- داشتن توانایی فنی در زمان استفاده از زبان برنامهنویسی برای پیادهسازی الگوریتم
چه زبانهای برنامهنویسی برای پیادهسازی الگوریتم مناسب هستند؟
هر زبان برنامهنویسی در شیوه کدنویسی مخصوص به خود از اصول و قواعد مشخصی پیروی میکند. به این اصول و قواعد مشخص، “syntax” گفته میشود. حال با وجود متفاوت بودن syntax کدنویسی در زبانهای برنامهنویسی مختلف، افراد قادر خواهند بود تا در پیادهسازی الگوریتم از زبانهایی مانند: سیشارپ، سیپلاسپلاس، پایتون، نرم افزار متلب، جاوا، سی، پی اچ پی و … استفاده نمایند. چرا که منطق در همه آنها یکسان بوده و فقط شیوه نگارش متفاوت خواهد بود.
البته در دنیای الگوریتم در راستای انجام یک پیادهسازی، زبانهای برنامهنویسی سیشارپ، پایتون و نرم افزار متلب به عنوان بهترین گزینهها به شمار میروند. در کنار انتخاب زبان برنامهنویسی مناسب، حتماً توجه داشته باشید که یک محیط برنامهنویسی مناسبی را نیز برای کدنویسی خود انتخاب کنید.
انتخاب محیط برنامهنویسی از این جهت مهم است که یک محیط مناسب، ما را در یافتن خطاهای کدنویسی و تلاش برای رفع آنها یاری خواهد نمود. این موضوع بسیار با اهمیت بوده و با داشتن راهنمایی ماهر، روند کدنویسی بسیار پر سرعتتر خواهد شد.