اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا چیست؟

بی‌تردید یکی از تأثیرگذارترین تکنولوژی‌های چند دهه گذشته، اینترنت می‌باشد. با پیدایش و در ادامه گسترش اینترنت، افراد زیادی توانستند به گنجینه‌های وسیعی از اطلاعات دست یافته و امکان برقراری ارتباط با سراسر دنیا را نیز داشته باشند. حال در کنار ارتباط بین افراد، دستگاه‌های فیزیکی نیز به واسطه اینترنت قادر به برقراری ارتباط و استفاده از محیط گسترده این تکنولوژی هستند، که این سطح از توانایی به اینترنت اشیا شهرت یافته است.

دستگاه‌های فیزکی با استفاده از اینترنت اشیا، قادر به جمع آوری و به اشتراک‌گذاری اطلاعات هستند. هر روز که می‌گذرد، بر دامنه فعالیت‌های اینترنت اشیا در سراسر دنیا افزوده شده و دستگاه‌های جدیدی وارد این شبکه می‌شوند. ماشین‌ها، اشیا خانگی و حتی خود خانه‌ها نیز با بکارگیری تکنولوژی اینترنت اشیا، از راه دور کنترل می‌شوند.

این گسترش دامنه فعالیت، تا حدی است که بسیاری از افراد به فکر ساخت شهرهای هوشمند هستند. شهرهایی که در آن‌ها، احتیاج کمی به نیروی فیزیکی و انسانی خواهد بود و بیش‌تر کارها در بستر اینترنت انجام خواهند شد.

 

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا، یکی از جدیدترین و آینده‌دارترین تکنولوژی‌ها می‌باشد. اینترنت اشیا را به صورت “IOT (Internet of Things)” نیز نشان می‎دهند. در نظر داشته باشید که هر جا اینترنت باشد، این تکنولوژی قادر به استفاده است. تنها نیاز ما این است که دستگاه‌های فیزیکی مدنظرمان، توانایی اتصال به اینترنت را داشته باشند.

 

تاریخچه اینترنت اشیا

ایده افزودن سنسور و قرار دادن هوش در اشیا، برای اولین بار در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ میلادی مطرح شد. ولی در این دوره به دلیل نبودن زیرساخت مناسب و فراهم نشدن شرایط اولیه، این ایده نتوانست به واقعیت تبدیل گردد. در این راستا استفاده از امکاناتی مانند تگ‌های RFID و شبکه‌های سلولار و وایرلسی توانست به پروسه پیاده‌سازی و استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا سرعت ببخشد.

همچنین به دلیل زیاد بودن تعداد دستگاه‌های متصل در شبکه IOT، نیاز به استفاده از یک سیستم آدرس دهی جدید در سطح اینترنت بود که با پیدایش تکنولوژی “IPv6″، این مشکل هم برطرف شد.

حال بتدریج و با فراهم شدن امکانات و زیرساخت‌های اولیه، شرایط برای پیاده‌سازی تکنولوژی اینترنت اشیا، فراهم شده است.

اتصال دنیا با اینترنت اشیا
اتصال دنیا با اینترنت اشیا

 

کاربردهای اینترنت اشیا

اینترنت اشیا، توانسته در مدت کوتاهی در جنبه‌های مختلفی از زندگی بشر وارد شود. در زیر به برخی از جوانب کاربرد اینترنت اشیا، اشاره می‌کنیم.

  • شهر هوشمند
  • سیستم مراقبت از بیماران
  • سیستم هوشمند آتش‌نشانی
  • سیستم هوشمند روشنایی در یک شهر و یا محل مسکونی
  • کشاورزی هوشمند
  • سیستم کنترل ترافیک
  • سیستم یافتن محل پارک
  • خانه هوشمند و بسیاری از کاربردهای دیگر.
این سایت به زودی به یکی از 20 سایت برتر کشور تبدیل خواهد شد

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *