اینترنت که معمولاً از آن به عنوان شبکه یاد میشود، یک سیستم جهانی از شبکههای کامپیوتری میباشد که در حال حاضر به عنوان یکی از تکنولوژیهای برتر و تأثیرگذار در پیشرفتهای اخیر دنیا بوده است. در واقع اینترنت، یک شبکهای از شبکهها است که کاربران در آن در صورت دارا بودن مجوزهای لازم، در هر زمانی، میتوانند با هر کامپیوتری ارتباط بر قرار کرده و تبادل اطلاعات داشته باشند (یا این که ممکن است یک کامپیوتری به صورت مستقیم با سایر کامپیوترها ارتباط برقرار نماید).
تاریخچه و دلیل پیدایش
اینترنت برای اولین بار در سال ۱۹۶۹، توسط دولت آمریکا و آژانس پروژههای تحقیقات پیشرفته (ARPA) به وجود آمد. در زمانهای اولیه پیدایش این تکنولوژی، آن را ARPANet مینامیدند. هدف اصلی از پیدایش چنین پروژهای، ساخت شبکهای بود که در آن یک کامپیوتر تحقیقاتی در یک دانشگاه بتواند با کامپیوترهای تحقیقاتی در دانشگاههای دیگر، ارتباط بر قرار نماید.
یکی از قابلیتهای بارز این شبکه، در تداوم برقراری ارتباطات در آن بود. به طوری که در صورت از بین رفتن یک نود از شبکهها و یا برخی از نودها در آن، همچنان شاهد برقراری ارتباط در درون ساختار شبکه، خواهیم بود.

در شرایط حاضر، اینترنت به صورت عمومی در سراسر دنیا، در اختیار میلیونها فرد قرار گرفته است. به طوری که همه روزه افراد مختلف با اهدافی خاص و متفاوت، وارد این محیط شده و نسبت به انجام کارهای مدنظر خود اقدام میکنند. در این بین، باید گفت که اینترنت برای تداوم بقای و عملکردش از بخشی از منابع ارتباطی دنیا، استفاده مینماید.
یکی از سنگ بناهای پیدایش و عملکرد درست اینترنت، بهرهگیری و استفاده از مجموعه پروتکلهای مختلف میباشد. بارزترین نمونهی این پروتکلها، پروتکل TCP/IP میباشد. این در حالی است که دو مورد اینترانت و اکسترانت نیز وابستگی شدیدی، به استفاده از پروتکل TCP/IP دارند.
موارد کاربرد اینترنت
شاید یکی از موارد کاربرد بارز این تکنولوژی، تأثیر شگرف آن بر ارتباطات صورت گرفته در سراسر دنیا بوده است. به طوری که اینترنت باعث شده است تا سرعت برقراری ارتباطات بین نقاط مختلف در سراسر دنیا، به طرز قابل توجهی با افزایش بسیار زیادی رو به رو شود.
امروزه افراد، مشغول فعالیتهای مختلفی در اینترنت هستند. به طوری که برخی از این محیط جهت یادگیری موارد جدید، استفاده کرده و برخی دیگر نیز از اینترنت، به عنوان محیطی در راستای کسب درآمد و به وجود آوردن کسب و کار خود، استفاده مینمایند.
نمونه بارز دیگر استفاده از اینترنت، مربوط به شبکههای اجتماعی میباشد. در چندین سال اخیر، علاقه و رغبت افراد برای استفاده و قرارگیری در شبکههای اجتماعی با افزایش بیسابقه رو به رو شده است. به گونهای که درصد قابل توجهی از افراد در دنیا در این چنین محیطهایی، مشغول فعالیت هستند.