در سالهای اخیر، محیط و نرم افزار متلب، به یکی از محبوبترین پلتفرمها در راستای شبیهسازی و پیادهسازی پروژههای کامپیوتری تبدیل شده است. به طوری که در حال حاضر دانشجویان زیادی علاقهمند به یادگیری کدنویسی و آشنایی با تولباکسها و مفاهیم مختلف در این محیط هستند. در این آموزش قصد داریم، در مورد چگونگی کدنویسی یک حلقه for در متلب اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
آشنایی بیشتر با حلقه for در متلب
حلقه for تنها در متلب کاربرد نداشته و بسیاری دیگر از زبانهای برنامه نویسی نیز از این دستور در درون خود بهره میبرند. از حلقه for برای تکرار مواردی خاص استفاده میکنیم. بدین صورت که قصد داریم عملیات مشخصی، به تعداد تکراری که خودمان در نظر میگیریم، بر روی دادههایمان صورت گیرد.
در واقع به جای آن که یک دستور را به تعداد بسیار زیاد نوشته و در کدنویسی خود، دائماً آن را تکرار کنیم، در این جا قصد داریم، با استفاده از حلقه for در متلب در تعداد کوتاهی از خطوط کدنویسی، این کار را صورت دهیم و در کل باعث افزایش کارایی و سرعت انجام کد خود شویم.
نوشتن حلقه for در متلب
در این قسمت، در طی یک مثال عملی، قصد داریم، نحوه استفاده از حلقه for در متلب را به شما نشان دهیم. به عنوان مثال، ما ماتریس سطری v را در اختیار داریم که موارد موجود در این ماتریس، به صورت زیر میباشد:
v = [1 5 8 17]
حال قصد داریم که مقادیر موجود در این ماتریس سطری را با استفاده از حلقه for در متلب و نیز به کارگیری تابع نمایش، یعنی ()disp نشان دهیم. از این رو، کد زیر را در متلب وارد میکنیم:
for v = [1 5 8 17]
disp(v)
end
خروجی دستور بالا، به صورت نمایش مقادیر ۱، ۵، ۸ و ۱۷ خواهد بود. که در زیر نشان داده شده است:

در نظر داشته باشید که یک دستور حلقه for در متلب، با عبارت for شروع شده و در نهایت نیز با عبارت end، پایان خواهد یافت و بدنه حلقه، تمامی دستوارت نوشته شده بین for و end خواهند بود.