مجموعه شرکتهای Intel (معمولاً به صورت Intel گفته شده و به شکل intel در بازار شناخته میشود) یک مجموعه شرکت چند ملیتی با محوریت آمریکا میباشد که بیشتر تمرکز خود را در بخش تکنولوژی معطوف نموده است. دفتر مرکزی شرکت Intel در شهر سانتا کلارا (Santa Clara) کالیفرنیا و در منطقه Sillicon Valley واقع میباشد.
وضعیت بازار
شرکت Intel در حال حاضر به عنوان یکی از برترین و بزرگترین شرکتهای موجود در بازار شناخته میشود. به طوری که در شرایط فعلی، این شرکت به عنوان دومین بزرگترین و با ارزشترین شرکت در تولید چیپهای نیمه رسانا در دنیا شناخته میشود. البته شرکت Intel در سالهای اخیر رتبهی بهتری را نیز داشته که این رتبه توسط سامسونگ از این شرکت گرفته شده است.
همچنین باید گفت که شرکت Intel، به عنوان مبدع میکروپروسسورهای سری x86 شناخته میشود که از این میکروپروسسورها تقریباً در ساختار تمامی کامپیوترهای شخصی، استفاده شده است. در سال ۲۰۱۸ نیز این شرکت بر اساس درآمد کلی بدست آمدهی شرکتها، توانست رتبه ۴۶ را در بین ۵۰۰ شرکت برتر ایالت متحده آمریکا، به خود اختصاص دهد.
تولیدات Intel
شرکت Intel، خدمات مختلف و متنوعی را در بازار مصرف ارائه میدهد. از جمله این که این شرکت، پروسسورهایی را تولید کرده و در اختیار شرکتهای تولید کننده سیستمهای کامپیوتری مانند، Apple، Lenovo، HP و Dell قرار میدهد. همچنین شرکت Intel، چیپ ستهای مادربورد، کنترلرهای رابط شبکه، مدارات مجتمع، حافظههای فلش، چیپهای گرافیکی، پروسسورها و سایر دستگاههایی را که مرتبط با صنعت ارتباطات و محاسبات میباشند را تولید مینماید.

تاریخچه
شرکت Intel، در ۱۸ ژولای ۱۹۶۸ توسط همکاری روبرت نویس (Robert Noyce)، گوردن مور (Gordon Moore) و اندرو گرو (Andrew Grove) تأسیس گردید. نام این شرکت نیز از همفکری مؤسسان و از روی حروف اول عبارت (integrated and eletronics) به شکل امروزی خود یعنی intel در آمده است. این شرکت، از اولین تولید کنندههای چیپهای SRAM و DRAM میباشد که تا سال ۱۹۸۱، بیشتر در این زمینه فعالیت داشته است.
باید خاطر نشان کرد که این شرکت در سال ۱۹۷۱، اولین چیپ میکروپروسسور تجاری دنیا را ساخته است. البته موفقیت این شرکت، در زمینه کامپیوترهای شخصی، بزرگترین دلیل پیشرفت و پیروزی Intel بوده است. در دهه ۱۹۹۰ نیز این شرکت، تمرکز قابل توجهی را در طراحی میکروپروسسورهای جدید قرار داد که باعث پیشرفتهای قابل توجهی در صنعت کامپیوتر شده است. در این دوران، این شرکت به عنوان قدرت برتر بازار بوده و هیچ رقیبی حتی شرکت AMD (Advanced Micro Devices) نیز ، یارای رقابت با آن را نداشته است.