سفینه ویجر ۱

سفینه ویجر 1

سفینه ویجر ۱ در راستای یک پروژه تحقیقاتی به نام “ویجر” و برای مطالعه فضا و بخش‌های خارج از منظومه شمسی توسط ناسا به وجود آمده است. این سفینه در پنجم سپتامبر سال ۱۹۷۷ به فضا پرتاب شده است. ویجر ۱ در آگوست سال ۲۰۱۲ وارد فضای بین ستارگان (خارج از محدوده منظومه شمسی) شده است.

با توجه به ارزش بالای پروژه ویجر، در این مقاله قصد داریم به بررسی کلی سفینه ویجر و اهداف آن بپردازیم.

 

چرا سفینه ویجر ۱ به وجود آمد؟

این سفینه به دنبال افزایش کنجکاوی انسان نسبت به فضا بیرونی و برای مطالعه منظومه شمسی به وجود آمده است. همانطور که از نام لاتین آن “voyager” به معنای “مسافر” مشخص است، این سفینه برای سفر و کشف تازه‌ها وارد فضای بیرونی شده است. البته در ادامه سفر ویجر ۱، این سفینه از حدود منظومه شمسی فراتر رفته و از این محدوده خارج شده است. با توجه به نبود اصطکاک در فضا، ویجر ۱ به راه خود بدون توقف و با سرعتی قابل توجه ادامه می‎دهد.

در این راستا هنوز می‌توانیم با این سفینه ارتباط برقرار نماییم. ولی در حال حاضر، پیام‌های ارسالی از ویجر ۱ در حدود ۲۰ ساعت بعد به کره زمین می‌رسند. این زمان بتدریج و با دورتر شدن این سفینه بیش‌تر می‎شود. البته در نظر داشته باشید که سیگنال‌های ارسالی توسط سفینه به دلیل دور بودن آن و فاصله گرفتن هر چه بیش‌ترش، هر روز ضعیف‌تر می‌شود.

ویجر ۱ همچنان به راه خودش با صلابت ادامه می‌دهد تا شاید بتواند با اطلاعات شگفت‎انگیر دیگر ما را حیرت زده نماید.

در تصویر زیر می‌توانید مسیر حرکتی ویجر ۱ را در طول سالیان سفرش از دنیا به فضای بیرونی مشاهده نمایید.

مسیر حرکتی ویجر 1
مسیر حرکتی ویجر ۱

 

چه اطلاعات و امکاناتی در ویجر ۱ وجود دارد؟

اخترشناسان و دانشمندان سعی داشتند در این پروژه ضمن مطالعه منظومه شمسی و کهکشان راه شیری، سیاره زمین را به فضا معرفی کنند یعنی در صورت وجود افرادی در سایر سیاره‌ها و یا منظومه‌ها، به صورت غیر مستقیم با آن‌ها ارتباط برقرار نمایند. از این رو اطلاعات بسیاری از انسانیت در این سفینه قرار گرفته است. اطلاعاتی مانند معرفی انسان، تاریخچه زندگی آن در دنیا، بهترین نواها و موسیقی‌های تولید شده در طول تاریخ بشر و … در این سفینه قرار گرفته است.

این سفینه دارای امکانات زیادی است. ولی برای این که انرژی آن تمام نشود و امکان ارتباط با ویجر ۱ همچنان برقرار بماند، برخی از قابلیت‌های آن توسط ناسا خاموش شده است. قابلیت‌هایی مانند تصویربرداری و برخی سنسورها، دیگر در این سفینه فعالیت نمی‌کنند.

لازم به ذکر است که خدمات سفینه ویجر ۱ به دنیا و تاریخ بشر بسیار والا می‌باشد. به طوری که با بکارگیری این سفینه اولین و واضح‌ترین عکس‌ها از پدیده‌های درون منظومه شمسی گرفته شده است. حتی در یک تصویر پورتریت تمامی سیاره‌های منظومه شمسی در کنار هم و برای اولین بار در یک قاب، توسط این سفینه به تصویر کشیده شده است.

 

هزینه ساخت سفینه ویجر ۱ چه مقدار بوده است؟

سفینه ویجر ۱ با هزینه حدودی ۲۵۰ میلیون دلار زمان ساختش توسط “Jet Propulsion Laboratory” تولید شده است. قدرت این سفینه در حدود ۴۷۰ وات بوده و از طرفی دیگر سرعت تقریبی آن نیز برابر با ۶۲ هزار و ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت می‌باشد.

این سایت به زودی به یکی از 20 سایت برتر کشور تبدیل خواهد شد

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *