ایستگاه فضایی

ایستگاه فضایی

با ساخت سفینه‌ها، ماهواره‌ها و انجام کشفیات جدید، چند دهه است که انسان وارد عصر فضا شده است. البته در چند سال گذشته، تلاش برخی از شرکت‌های خصوصی در زمینه فضا باعث رونق هر چه بیش‌تر این عرصه شده است. در این بین یکی از پدیده‌های تأثیرگذار در مطالعه هر چه بیش‌تر فضا، ایستگاه فضایی می‌باشد.

یک ایستگاه فضایی به عنوان یک اسکله امن در اقیانوس بی‌نهایت فضا برای قرارگیری و اتصال فضاپیماها به وجود آمده است. همانطور که می‌دانید در فضا، فواصل بین پدیده‌ها بسیار طولانی بوده و انسان هنوز نتوانسته که فضاپیماهایی با قدرت بالا برای دسترسی و حرکت آسان بین این پدیده‌ها درست نماید.

از این رو این فضاپیماها همواره نیازمند دسترسی به مکان‌هایی برای تأمین سوخت و یا سایز نیازهای حیاتی خود هستند. بنابراین ایستگاه‌های فضایی از ارزش و اهمیت بالایی در روند توسعه عصر فضا برخوردار هستند.

 

منظور از ایستگاه فضایی چیست؟

یک ایستگاه فضایی (space station) که معمولاً به عنوان ایستگاه مداری (orbital station) یا ایستگاه فضایی مداری (orbital space station) شناخته می‌شود، قادر به ارائه خدمات ویژه‌ای برای فضاپیماها و خدمه آن‌ها در فضا می‌باشد. به طوری که فضانوردان برای مدتی طولانی می‌توانند در این محیط‌ها حضور داشته و کارهای مطالعاتی و نظارتی خود در مورد فضا، کره ماه، منظومه شمسی، سیاره‌ها، ستاره‌های دنباله‌دار و … را با دقت بسیار بیش‌تری نسبت به فعالیت‌های صورت گرفته در زمین انجام دنبال نمایند.

یک ایستگاه فضایی باید دارای سکوهای اتصالی ویژه‌ای باشد تا بدین وسیله فضاپیماها با اتصال به این سکوهای روی ایستگاه، قادر به انتقال خدمه خود به درون آن شوند. در این بین، شایان ذکر است که بیش‌تر ایستگاه‌های فضایی در راستای انجام مطالعات علمی به وجود می‌آیند.

در این راستا، ایستگاه بین‌المللی فضا برای انجام مطالعات علمی در مدار نزدیک زمین، به وجود آمده است. در این پروژه در بین اهداف تحقیقاتی بسیاری که وجود دارد، از جمله این هدف دنبال شده است که عکس‌العمل‌ها و تأثیرات زندگی و یا به عبارتی قرارگیری طولانی در فضا را بر روی بدن انسان مشاهده نمایند.

این سایت به زودی به یکی از 20 سایت برتر کشور تبدیل خواهد شد

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *