اصطلاح bearish به معنای روند کاهشی قیمت در بازار ارزهای دیجیتال میباشد. البته از این اصطلاح نه تنها در مورد ارزهای دیجیتال بلکه در کل بازارها و بورسهای جهانی نیز استفاده میشود.
در این مقاله قصد داریم به بررسی اصطلاح bearish بپردازیم. اگر شما هم به این موضوع علاقهمند هستید، لطفاً تا پایان این مقاله، با ما همراه باشید.
چه زمانی شرایط بازار در یک وضعیت bearish قرار میگیرد؟
معمولاً وقتی قیمت ارزهای دیجیتال در بازار در یک مدت کوتاه و در یک روند نزولی قرار بگیرند، برای توصیف این وضعیت، از اصطلاح bearish استفاده میشود. در نظر داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال به نسبت بازارهای معمول جهانی، هم کوچک بوده و هم این که دارای ثبات بسیار کمتری میباشد.
از این رو در بازههای زمانی نزدیکی ممکن است شاهد شرایط bearish در بازار باشیم. در چنین مواقعی، افراد سرمایهگذار باید به طرقی مشخص، مانع از دست رفتن سرمایه خود شوند یا این که حداقل ضرر مالی احتمالی را به کمترین مقدار ممکن برسانند.
دلیل نامگذاری
همانطور که گفته شد، شرایط کاهش قیمت در بازار به معنای bearish میباشد. حال شرایط بر عکس bearish، نیز ممکن است در بازار رخ دهد که این وضعیت به شرایط bullish شهرت دارد. از طرفی دیگر در نظر داشته باشید که دلیل نامگذاری bearish (خرس) و bullish (گاو وحشی) به دلیل نوع حمله آنها میباشد. بدین صورت که خرس از بالا به پایین (کاهش قیمت) حمله میکند و گاو وحشی نیز از پایین به بالا (افزایش قیمت) حمله میکند.
حال هر چه هر یک از این دو در تعادل باشند، به همان نسبت نیز بازار ارزهای دیجیتال دارای شرایط با ثباتتری خواهد بود.

مقایسه شرایط bearish در بازارهای معمولی و بازار ارزهای دیجیتال
بازارهای معمول در سراسر دنیا
در بازارهای معمول در سراسر دنیا، در صورتی که در طول بازه ۶۰ روزه، شاهد کاهش ۲۰ درصدی قیمت ارزها و یا کالاها در بازار باشیم، گفته میشود که یک وضعیت bearish رخ داده است. این مسئله میتواند دلایل متفاوتی از جمله کاهش علاقه افراد برای سرمایهگذاری در بازار و یا فروش بیش از حد یک ارز و یا کالا داشته باشد.
بازار ارزهای دیجیتال
به دلیل طبیعت پر نوسان بازار ارزهای دیجیتال، در یک بازه زمانی سه ماهه ممکن است چندین بار با کاهش قیمت کلی ارزهای دیجیتال رو به رو شویم. در این بازار معمولاً در صورتی که ۸۰ درصد ارزش ارزهای دیجیتال کاهش داشته باشد، شرایط bearish در بازار اتفاق میافتد.
دلایل شکلگیری شرایط bearish در بازار
برای این موضوع، دلایل مختلفی مطرح میباشد. در زیر به برخی از این موارد اشاره میشود.
- کاهش قیمت بیتکوین
بیتکوین برترین ارز دیجیتال در بازار است. تغییرات قیمتی این ارز، تأثیر مستقیمی را بر روی قیمت ارزهای دیجیتال دیگر میگذارد. بدین صورت که کاهش شدید قیمت بیتکوین، ممکن است باعث کاهش شدید قیمت سایر ارزها مانند اتریوم، لایتکوین، نئو، مونرو و … در بازار شود. از این رو کارشناسان بازار یکی از دلایل bearish شدن بازار را مربوط به بیتکوین میدانند.
- فعالیت والها
والها با خرید و فروشهای حجم بالا در بازار، شرایط آن را تحت تأثیر خود قرار میدهند. بدین صورت که اگر والها نسبت به فروش حجم بالای ارز مشخصی اقدام نمایند. در این صورت حجم آن ارز در بازار زیاد شده و در نتیجه به دلیل عرضه بالای آن ارز، شاهد کاهش شدید قیمت آن خواهیم بود. بدین ترتیب شرایط bearish در مورد آن ارز دیجیتال به وجود خواهد آمد.