لایتکوین یک نوع ارز دیجیتال و آلتکوینی است که توسط “چارلی لی” در سال ۲۰۱۱ به وجود آمده است. وی برای اولین بار وقتی که در شرکت گوگل کار میکرد در کنفرانس “bitcoin talk”، خبر از ظهور لایتکوین را داد.
در ساختار لایتکوین، از کدنویسی مشابهی با بیتکوین استفاده شده است. با این تفاوت که در لایتکوین، تغییرات بخصوصی برای رفع مشکل مقیاسپذیری و پایین بودن سرعت تراکنشها در نظر گرفته شده است.
لایتکوین، اساساً به عنوان یک فورک صورت گرفته از بیتکوین تلقی میگردد. سازنده آن از ساخت لایتکوین این هدف را در نظر داشت تا آن را به عنوان رقیبی با “بیتکوین گلد” و با نام “بیتکوین سیلور” معرفی نماید. در واقع اصلاً به فکر رقابت با بیتکوین نبود که در نهایت توانست به عنوان یک ارز مستقلتری و با نام لایتکوین، در بازار رقیب سرسختی در برابر بیتکوین باشد.
در کدنویسی لایتکوین، به مانند بیتکوین از زبان سیپلاسپلاس استفاده شده است. ساختار کدنویسی لایتکوین، مبتنی بر پروتکل بیتکوین میباشد. همچنین این ارز کاملاً اپن سورس بوده و به عنوان یک ارز دیجیتال نقطه به نقطه، شناخته میشود.
هدف چارلی لی از ساخت لایتکوین چه بود؟
آقای چارلی لی با ساخت لایتکوین، این هدف را دنبال میکرد تا نواقص موجود در بیتکوین را رفع نماید. از این رو تلاش کرد تا ارز دیجیتال جدید از دو جهت اصلی با بیتکوین متفاوت باشد.
- اولین هدف این بود که ماینینگ لایتکوین، برای بسیاری از افراد حتی با تجهیزات ماینینگ متوسط نیز ممکن باشد.
- هدف دوم هم ساخت شبکه بلاکچین قدرتمندی بود که امکان انجام تراکنشهای سریع و ارزان را فراهم مینمود. بدین صورت که هر تراکنش به صورت متوسط در هر ۲ و نیم دقیقه انجام گیرد. این زمان در مقایسه با بیتکوین که هر تراکنش آن در ۱۰ دقیقه انجام میشود، زمان بسیار کوتاهتری میباشد.
هدف از انجام تراکنشهای سریعتر و ارزانتر، این بود که افراد در زندگی روزمره برای انجام تراکنشهای مالی کوچک خود از لایتکوین استفاده نمایند.
تفاوتهای لایتکوین با بیتکوین
- از تفاوتهای اصلی لایتکوین با بیتکوین میتوان به حداکثر کوینهای قابل تولید آنها اشاره نمود. به طوری که این تعداد برای لایتکوین، برابر با ۸۴ میلیون کوین بوده و برای بیتکوین نیز برابر با ۲۱ میلیون کوین میباشد.
- تفاوت دیگر موجود به الگوریتمهای ماینینگ آنها بر میگردد. بدین صورت که لایتکوین، از الگوریتم اثبات کار “scrypt” استفاده میکند. این در حالی است که بیتکوین از الگوریتم اثبات کار “sha-256” استفاده میکند.
هدف اصلی از این تغییر، این بود که ماینرها حتی با استفاده از سختافزار کامپیوترهای شخصی خود نیز قادر به ماینینگ لایتکوین باشند.
