در خرید و فروشهای صورت گرفته در بورس و بازارهای مختلف در کنار کسب سود و درآمد، نداشتن ضرر مالی نیز بسیار حائز اهمیت میباشد. در واقع شما در کنار این موضوع که هدف کسب سود را دنبال میکنید، از طرفی دیگر نیز باید سعی کنید تا از ضررهای مالی احتمالی جلوگیری نمایید. در این راستا، به پروسس کاهش و یا جلوگیری از ضرر مالی در بازار، مدیریت ریسک گفته میشود.
در شرایط ریسک، یا کل دارائی سرمایهگذار در آستانه از دست رفتن قرار دارد و یا این که بخشی از این دارائی ممکن است ضایع گردد. در این وضعیت است که برای جلوگیری از ضررهای مالی بیشتر باید از مکانیزم مدیریت ریسک استفاده نماییم.
در نظر داشته باشید که اگر موفق به مدیریت مناسب ریسک شوید، ممکن است در این وضعیت آشفته به جای ضرر کردن حتی قادر به کسب سود نیز شوید. در حالت کلی، مکانیزم مدیریت ریسک، یکی از ضروریترین نیازمندیها برای خرید و فروش و فعالیت در بازارهای مختلف میباشد.
برای پیادهسازی موفق مکانیزم مدیریت ریسک، میتوان از راهکارهای زیر در بازار استفاده نمود.
برخی از روشها و اصول اساسی در راستای پیادهسازی موفق مکانیزم مدیریت ریسک
- تمرین مدیریت ریسک
قبل از این که با شرایط ضرر و یا بحران در بازار مواجه شوید، باید چندین بار چگونگی پیادهسازی مدیریت ریسک را در چنین وضعیتی تمرین نمایید. بدین صورت که خود را قبل از وقوع حادثه، برای برخورد مناسب و مؤثر با آن به طور کامل آماده نمایید.
- استفاده از استراتژی استاپ لاس
در راستای برخورد با شرایط ریسک و از دست دادن سرمایه، میتوانید از استراتژیهای سرمایهگذاری و مدیریت ریسک، مانند استاپ لاس استفاده کنید. این روش باعث خواهد شد تا دارائیهای شما، حتی در شرایط بسیار بحرانی بازار، از ضررهای مالی مصون بمانند.
از این روش بیشتر در بازارهای پر نوسانی مانند بازار ارزهای دیجیتال استفاده میشود.

- انجام عکسالعملهای سریع
برای انجام عکسالعملهای سریع در شرایط بحرانی بازار، باید هم تجهیزات مناسبی داشته باشید و هم این که خود را به خوبی برای برخوردی مناسب آماده نمایید. یکی از جالبترین و مؤثرترین تجهیزات در مدیریت ریسک، استفاده از رباتهای نرم افزاری مخصوص خرید و فروش در بازار است.
به طوری که با استفاده از قابلیتهای این رباتهای نرم افزاری، قادر خواهید بود تا در کاهش قیمتهای شدید، به سرعت عکسالعمل نشان داده و دارائی خود را از ضایع شدن نجات دهید.
- استفاده از قانون یک-درصدی
این قانون خاطر نشان میکند که هیچ وقت نباید بیش از ۱ درصد از کل دارائی خود را برای سرمایهگذاری در سهم خاصی صرف نمایید. در واقع اگر شما ۱۰ هزار دلار دارائی دارید، در این روش حداکثر مجاز هستید که ۱۰۰ دلار را برای هر سرمایهگذاری مدنظر خود صرف نمایید.
بدین ترتیب خواهید توانست تا در شرایط بحران و bearish بازار، یک استراتژی مدیریت ریسک مناسبی را راهاندازی نمایید.